Piekarnia

CHLEBY

BUŁKI

przekąski prosto z pieca

bulki

Obwarzanek mak-sezam

Pyszna bułka pszenna posypana makiem i sezamem, w kształcie tradycyjnego krakowskiego obwarzanka. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza obwarzaniu, czyli zanurzaniu surowego ciasta we wrzątku na moment przed upieczeniem.

Składniki: 
mąka pszenna 500, tłuszcz roślinny, sól, drożdże, woda, cukier
Masa netto: 
100g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
bulki

Bułka sznytka

Charakterystyczne pęknięcie, chrupiąca skórka i puszysty delikatny środek – po tym rozpoznasz naszą sznytkę, bułeczkę doskonałą na śniadanie i kolacje, smakującą wybornie zarówno na słodko, jak i wytrawnie.

Składniki: 
mąka pszenna 500, sól, drożdże, woda.
Masa netto: 
70g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1227kJ/290kcal
368kJ/87kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
bulki

Plecionka maślana

Słodka, puszysta i obłędnie smaczna maślana bułeczka o miękkim wnętrzu i rumianej skórce. Idealna na śniadanie, z masłem, dżemem lub szklanką mleka.

Składniki: 
m. pszenna 500, tłuszcz roślinny, cukier, jaja, sól, drożdże.
Masa netto: 
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

długa fermentacja

bulki

Bułka chia

Bułka pełna zdrowia! A to wszystko za sprawą ziaren chia, które są wyjątkowym źródłem witamin, minerałów oraz kwasów Omega 3 i 6. Ma w swoim składzie także kaszę jaglaną, ciemny i jasny sezam.

Składniki: 
mąka pszenna 500, ziarna chia, kasza jaglana, ciemny i jasny sezam, sól, drożdże, woda. 
Masa netto: 
80g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1130kJ/270kcal
339kJ/81kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
bulki

Bagietka

Wyjątkowy smak, który przeniesie Cię wprost na francuskie śniadanie. Bagietka, czyli produkt idealny! Chrupiąca i złocista na zewnątrz, perfekcyjnie miękka w środku. Tak dobra, że właściwie nie potrzebuje dodatków. Zamocz w oliwie i delektuj się tym niezapomnianym smakiem.

Składniki: 
kwas pszenny(mąka pszenna 500, woda)mąka pszenna 500, tłuszcz roślinny, sól, drożdże, woda, kwas askorbinowy
Masa netto: 
250 g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1227kJ/290kcal
368kJ/87kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
bulki

Bułka wrocławska

Bułka w formie bochenka, która w zależności od tego, w jakim regionie Polski jest wypiekana, ma inną nazwę. U nas zawsze i niezmiennie nazywana Wrocławską! Wypiekana na bazie mąki pszennej. Jej skład jest niezwykle prosty. A smak? Z pewnością przypomni Ci beztroskie czasy dzieciństwa.

Składniki: 
mąka pszenna 500. tłuszcz roślinny, sól, drożdże, woda, kwas askorbinowy.
Masa netto: 
250g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1227kJ/290kcal
368kJ/87kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
bulki

Paluch

Kompromis pomiędzy bagietką a bułką wrocławską. Paluch to podłużna bułka z mąki pszennej. W środku delikatny miękisz, za którego puszystość odpowiada dodatek drożdży.

Składniki: 
mąka pszenna 500. tłuszcz roślinny, sól, drożdże, woda, kwas askorbinowy.
Masa netto: 
90 g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1227kJ/290kcal
368kJ/87kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
bulki

Kajzerka

Królowa wszystkich bułek... kajzerka! Idealnie okrągła, lekko rumiana, nacięta z góry. Jej środek to klasyka - miękki i lekki jak chmurka miękkisz. Wyrabiana z zaledwie z kilku składników na bazie mąki pszennej. Jej skład pozostaje niezmienny od lat. W końcu po co modyfikować coś, co już jest idealne?

Składniki: 
mąka pszenna 500. tłuszcz roślinny, sól, drożdże, woda, kwas askorbinowy.
Masa netto: 
50g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1227kJ/290kcal
368kJ/87kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
bulki

Bułka grahamka

Zdrowsza siostra kajzerki - czyli grahamka! Powstaje na bazie mąki graham, która zawiera bardzo dużo błonnika i składników odżywczych. To dlatego, że do jej mielenia używa się zarówno bielma ziarna, jak i otrębów.

Składniki: 
mąka pszenna 500, mąka graham, tłuszcz roślinny, sól, woda, drożdże.
Masa netto: 
60g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1331kJ/318kcal
399kJ/95kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
bulki

Bułka żytnia

Bułka z niskim indeksem glikemicznym. Powstaje na bazie mąki żytniej typu 720 na tradycyjnym zakwasie pszennym.

Składniki: 
mąka żytnia 720, zakwas pszenny, sól, woda, drożdże.
Masa netto: 
70g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1067kJ/252kcal
320kJ/76kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
bulki

Chałka

Ręcznie formowany, słodki wypiek, którego nie może zabraknąć w żadnej piekarni. Nasza chałka to pyszne ciasto drożdżowe, zaplecione w klasyczny warkocz. Posypana delikatną kruszonką, która podbija jej wyjątkowy smak. Idealna z masłem, miodem lub dżemem.... oczywiście jeśli zdążysz donieść ją do domu w całości.

Składniki: 
mąka pszenna 500, tłuszcz roślinny, cukier, jaja, mleko, sól, drożdże.
Masa netto: 
300g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1240kJ/293kcal
372kJ/88kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb żytni na maślance

Chleb żytni na naturalnym zakwasie wypiekany bez użycia drożdży. Dodatek maślanki sprawia, że chleb jest jeszcze delikatniejszy, bardziej wilgotny i pozostaje świeży przez długi czas.

Składniki: 
100% mąka żytnia na maślance, bezdrożdżowy
Masa netto: 
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb wiejski

Bochenek chleba, który smakiem przypomni Ci beztroskie wakacje na wsi. Wyrabiany na zakwasie, wyrastający na drożdżach. W środku mieszanka mąki żytniej i pszennej. Sekretem niepowtarzalnego smaku jest solidna porcja maślanki oraz zaparzana mąka żytnia. Chlebek bardzo dobrze się kroi, nie kruszy, ma chrupiącą skórkę i pyszny, miękki środek.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka żytnia 720, mąka pszenna 750, maślanka, drożdże, woda
Masa netto: 
1300g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1045kJ/248kcal
313kJ/74kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb dyniowy

Chrupiący chleb powstały z połączenia mąki pszennej i żytniej, wypiekany na naturalnym zakwasie żytnim. Przepyszne dzieło zwieńczone zostało prażonymi pestkami dyni — bogatym źródłem cynku i witaminy E. Idealny dla wszystkich dbających o zdrowie.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720, woda), mąka pszenna, pestki dyni, drożdże, sól, woda
Masa netto: 
450 g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

długa fermentacja

chleby

Chleb żytni z kiełkami żyta

Najbardziej żytni z żytnich chlebów! Klasyczny ciemny chlebek na bazie tradycyjnego, naturalnego zakwasu żytniego. W środku kryje przede wszystkim mąkę żytnią i wykiełkowane ziarno żyta. Sekretem niepowtarzalnego smaku jest długa fermentacja.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka żytnia 720, wykiełkowane ziarno żyta, słód żytni ciemny, sól, woda, długa fermentacja
Masa netto: 
450g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1154kJ/275kcal
346kJ/82kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

odroczony rozrost

chleby

Chleb rozmaitości

Chleb rozmaitości to bochenek, który kryje w sobie wszystko, co najlepsze! Jego podstawą jest mąka żytnia z delikatnym dodatkiem pszennej. Za wyjątkową teksturę i smak, odpowiada dodatek słonecznika, sezamu, płatków owsianych i otrębów pszennych. Wypiekany z pomocą techniki odroczonego rozrostu.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda),mąka żytnia 720, mąka pszenna 750, słonecznik, sezam, płatki owsiane,otręby pszenne, sól, woda. Odroczony rozrost.
Masa netto: 
450g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1088kJ/259kcal
326kJ/78kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

długa fermentacja

chleby

Chleb farmerski

Jeden z najbardziej aromatycznych chlebów w naszej ofercie. Powstaje na tradycyjnym zakwasie żytnim, którego skład nie zmienia się od ponad 60 lat. Jego podstawą jest mąka żytnia, która w połączeniu z suszonymi pomidorami, suszoną cebulą i czosnkiem niedźwiedzim, tworzy niezwykle smakowitą całość. Ten smak wymaga czasu, dlatego chleb farmerski wytwarzamy z pomocą długiej fermentacji.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka żytnia 720, suszone pomidory, cebula suszona, czosnek niedźwiedzi, słód żytni, sól, woda.
Masa netto: 
1000g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1121kJ/265kcal
336kj/80kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

polecane szczegolnie cukrzykom

chleby

Chleb dla cukrzyków

Niech nie zmyli Cię ta nazwa - najlepiej smakuje jedzony na śniadanie. To chleb pszenny, wyrabiany na drożdżach, który wyrasta przez noc. W składzie ma śrutę sojową, będącą doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Dzięki dodatkowi siemienia lnianego, słonecznika i otrębów pszennych, wspomaga pracę układu pokarmowego.

Składniki: 
mąka pszenna 500, śruta sojowa, otręby pszenne, słód jęczmienny, sól,siemię lniane, słonecznik, drożdże, woda.
Masa netto: 
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1031kJ/246kcal
309kJ/74kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

odroczony rozrost

chleby

Chleb sycylijski

Wyjątkowe pieczywo, które przeniesie Cię wprost na słoneczną Sycylię. To wszystko za sprawą bogatego, aromatycznego wnętrza. Pod chrupiącą skórką znajdziecie suszone pomidory i czarne oliwki. Niepowtarzalnego smaku nadaje dodatek dobrej jakości oliwy z oliwek oraz soli morskiej.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, suszone pomidory, oliwki czarne, oliwa z oliwek, sól morska, płatki ziemniaczane, woda. 
Masa netto: 
320g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1013kJ/242kcal
304kJ/73kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

odroczony rozrost

chleby

Chleb samo zdrowie

Dowód na to, że chleb może być zdrowy! Jego podstawą jest tradycyjny zakwas żytni oraz mąka pszenna i żytnia. Nasz chleb samo zdrowie pełen jest witamin i minerałów, które znajdują się w siemieniu lnianym, nasionach chia i kaszy jaglanej.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, siemię lniane, nasiona chia, kasza jaglana, płatki ziemniaczane, sól, woda. 
Masa netto: 
480g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1133kJ/270kcal
340kj/81kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

długa fermentacja

chleby

Chleb wawelski

Mieszany chleb, który w swoim składzie ma mąkę żytnią, pszenną i razową. Wydłużona fermentacja ma korzystny wpływ na trawienie oraz spowalnia uwalnianie glukozy po posiłku. Dodatek siemienia lnianego, płatków owsianych, słonecznika i ziarna dyni, wzbogaca pieczywo w wartościowe mikro i makro-elementy.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka żytnia 720, mąka pszenna 750, mąka razowa 2000, siemię lniane, płatki owsiane, ziarno dyni, słonecznik, sól, woda. 
Masa netto: 
450g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
844kJ/202kcal
253kJ/61kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

długa fermentacja

chleby

Chleb rycerski

Chleb, którego nazwa nie jest przypadkowa. Jesteśmy pewni, że gdyby średniowieczni rycerze jedli na śniadanie kanapki, z pewnością to pieczywo byłoby ich bazą. Powstaje na zakwasie żytnim z trzech rodzajów mąk - żytniej, razowej i pszennej. W środku kryje moc witamin i minerałów. To zasługa dodatku ziaren soi, słonecznika. Wyjątkowej konsystencji nadają płatki ziemniaczane, z kolei za aromat odpowiada słód ciemny palony.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka żytnia 720, maka razowa 2000, mąka pszenna 750, ziarno soi, słonecznik, płatki ziemniaczane, słód ciemny palony, sól, woda.
Masa netto: 
450g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
800kJ/191kcal
240kJ/57kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

długa fermentacja

chleby

Chleb hetmański

Chleb polecany szczególnie tym, którzy w swojej codziennej diecie wybierają produkty z niskim indeksem glikemicznym. Wyrabiany na tradycyjnym, żytnim zakwasie, wyłącznie z mąki żytniej. Dodatek siemienia lnianego i słonecznika wspomaga pracę układu trawiennego, a także działa przeciwzapalnie.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka żytnia 720, słonecznik, siemię lniane, płatki ziemniaczane, sól, woda.
Masa netto: 
450g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1233kJ/294kcal
370kJ/88kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

długa fermentacja

chleby

Chleb św. Piotra

Swoją nazwę zawdzięcza św. Piotrowi, który jest patronem piekarzy. Bardzo smaczny i prosty chlebek żytni na naturalnym zakwasie. Nie ma dodatku mąki pszennej, dlatego będzie idealną propozycją dla osób unikających cukrów prostych.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka żytnia 720, sól, płatki ziemniaczane, woda. 
Masa netto: 
450g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
912kJ/294kcal
274kJ/88kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

odroczony rozrost

chleby

Chleb św. Klemensa

Chleb św. Klemensa - patrona piekarzy i cukierników, wyróżnia się wyjątkowym składem. W odróżnieniu od większości chlebów z naszej piekarni, powstaje na genialnym zakwasie z buraka, słynącym z wielu wartości zdrowotnych. W środku znajdziecie także marchew, która dodaje nie tylko koloru, ale wzbogaca także smak. Polecamy go także osobom dbającym o linię, ponieważ zawiera zaledwie 0,7 g tłuszczu.

Składniki: 
mąka pszenna 750, zakwas z buraka (burak, woda), marchew, sól, drożdże, woda.
Masa netto: 
430g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
722kJ/173kcal
217kJ/52kcal
2,5%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb złoty orkisz

Rumiany, chrupiący chlebek orkiszowy, polecany szczególnie osobom na diecie redukcyjnej. Bogaty w makro i mikro-elementy. Ma doskonały wpływ na przemianę materii oraz gospodarkę hormonalną.

Składniki: 
naturalny zakwas orkiszowy (mąka 1700 orkiszowa, woda), mąka orkiszowa 630, mąka żytnia 720, ziarno orkiszu, słonecznik, płatki ziemniaczane, sól, drożdże, woda.
Masa netto: 
400g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
881kJ/211kcal
264kJ/63kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb zakopiański

Już nie trzeba jechać do Zakopanego, żeby spróbować obłędnego zakopiańskiego chleba! Powstaje na zakwasie żytnim z mąki pszennej i żytniej. Jego wyrastanie to zasługa dodatku drożdży, które powodują, że chleb jest wysoki i puszysty.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, sól, drożdże, woda
Masa netto: 
650g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1045kJ/248kcal
313kJ/74kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb staropolski

Chleb staropolski, który być może powinien nazywać się chlebem rodzinnym, bo wypiekamy go aż w kilogramowych bochenkach! Bardzo klasyczny, na bazie mąki pszennej i żytniej. Chrupiąca skórka i sprężysty środek sprawiają, że to idealny wybór na śniadanie.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, sól, drożdże, woda
Masa netto: 
900g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1045kJ/248kcal
313kJ/74kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb sitek

Chleb na prawdziwym, tradycyjnym zakwasie żytnim. Jego skład to zaledwie 6 składników, których bazą jest oczywiście mąka pszenna i żytnia. Wypiekany bez dodatku spulchniaczy i polepszaczy - jego faktura i wysokość to zasługa rodzinnej receptury.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, sól, drożdże, woda
Masa netto: 
450g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1045kJ/248kcal
313kJ/74kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

długa fermentacja

chleby

Chleb razowy

Chleb dla głodnych... zdrowia! Jego tradycyjna receptura to zaledwie kilka składników. Powstaje na bazie naturalnego zakwasu razowego z mąki pszennej i razowej. Za jego puszystość odpowiada dodatek drożdży z kolei jego wyjątkowy smak to zasługa długiej fermentacji.

Składniki: 
naturalny zakwas razowy(mąka razowa 2000, woda), mąka pszenna 750, mąka razowa 2000, sól, woda.
Masa netto: 
500g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1362kJ/227kcal
409kJ/68kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb razowy słonecznikowy

Chleb, którego sekretem są ziarna słonecznika. Ich dodatek wzbogaca nie tylko smak oraz fakturę, ale dodaje przede wszystkim wartości odżywczych. Ziarna słonecznika są bogate w aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe, są także źródłem witamin E, B, A oraz D, cennych antyoksydantów, cynku, żelaza, potasu i wapnia.

Składniki: 
naturalny zakwas razowy(mąka razowa 2000, woda), mąka pszenna 750, mąka razowa 2000, sól, drożdże, woda, słonecznik..
Masa netto: 
500g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
895kJ/212kcal
269kJ/64kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

długa fermentacja

chleby

Chleb żytni z żurawiną

Ciemne, tradycyjne pieczywo ze słodko-kwaśnym dodatkiem. Za bogate wnętrze tego chleba odpowiada przede wszystkim żurawina, która dodaje nie tylko smaku, ale także cennych witamin i minerałów.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka żytnia 720, żurawina suszona, woda, sól. 
Masa netto: 
420g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
970kJ/229kcal
291kJ/69kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb chłopski

Klasyczny chleb na zakwasie żytnim. Wyrabiany z mąki pszennej i żytniej. Swoją sprężystą, delikatną konsystencję zawdzięcza dodatkowi drożdży.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, sól, drożdże, woda.
Masa netto: 
1000g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1045kJ/248kcal
313kJ/74kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb pełne ziarno

Chleb wyrabiany wyłącznie z mąki żytniej na naturalnym zakwasie. Dodatek słonecznika wzbogaca pieczywo w cenny w diecie błonnik. Z kolei słód palony nadaje mu wyjątkowego karmelowo-orzechowego aromatu.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka żytnia 720, słonecznik, słód palony, sól, woda.
Masa netto: 
2000g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1167kJ/277kcal
350kJ/81kcal
4%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb z pieca

Niepowtarzalny chlebek z pieca. Nie tylko pięknie wygląda, ale i smakuje obłędnie! A wszystko to zasługa długiej, bo aż 15-godzinnej fermentacji. Charakteryzuje się chrupiącą skórką, wilgotnym miękiszem i dużą porowatością. W środku moc witamin i minerałów - ziarna orkiszu i pszenicy, kiełki żyta, a także złote oraz brązowe siemię lniane.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720, woda), mąka pszenna 500, mąka żytnia 720, złote siemię lniane,kiełki żyta, ziarno orkiszu, ziarno pszenicy
Masa netto: 
450 g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb kresowy

Chleb powstający na bazie mąki żytniej, z niewielkim dodatkiem mąki pszennej. Wyrabiany na tradycyjnym zakwasie żytnim. Dzięki dodatkowi słonecznika, siemienia lnianego, czarnuszki i czarnego sezamu, ma nie tylko więcej witamin minerałów, ale także wyjątkowy aromat i smak.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni(mąka żytnia 720, woda)mąka żytnia 720, mąka pszenna 750, słonecznik, siemię lniane, czarnuszka, czarny sezam, woda, sól.
Masa netto: 
2000g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1001kJ/237kcal
300kJ/71kcal
3,5%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

długa fermentacja

chleby

Chleb żytni razowy

Chleb powstający na naturalnym zakwasie żytnim. Jego podstawą jest najlepszej jakości mąka żytnia i pszenna. W składzie znajdziemy źródło wartościowego błonnika - płatki owsiane, siemię lniane i otręby żytnie. Długa fermentacja odpowiada za lepszy rozkład glutenu.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka żytnia 720, mąka pszenna 750, płatki owsiane, siemię lniane, otręby żytnie, sól. 
Masa netto: 
450g
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
810kJ/194 kcal
243kJ/58 kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb baltonowski

Podstawa każdego śniadania, niezastąpiona baza wielu kanapek. Tradycyjny chleb z mąki pszennej i żytniej, wyrabiany na naturalnym zakwasie żytnim. Sekretem są proporcje... mistrzowska receptura sprawia, że chleb Baltonowski z zewnątrz zachwyca złocistą, chrupiącą skórką, a w środku miękkim, puszystym wnętrzem.

Składniki: 
naturalny zakwas żytni (mąka żytnia 720,woda), mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, sól, drożdże, woda
Masa netto: 
500g
Alergeny: 
Brak
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
1045kJ/248kcal
313,5kJ/74,4kcal
3%
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
przekaski-prosto-z-pieca

Bagietka czosnkowa

Chrupiące pieczywo, miękkie masło i świeży czosnek z ziołami. Kto nie kocha bagietki czosnkowej? Doskonała solo oraz jako dodatek do sałatek, zup-kremów lub dań z grilla.

Składniki: 
Masa netto: 
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb śniadaniowy

Składniki: 
Pszenna Mąka orkiszowa typ 1700, Mąka Żytnia
Masa netto: 
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb chrupek

Składniki: 
Pszenno-żytni zakwas na słodzie rzemieślniczym
Masa netto: 
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
chleby

Chleb razowy na miodzie

Składniki: 
Masa netto: 
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
bulki

Bułka wiejska

Składniki: 
mąka pszenna żytnia razowa, ziarno dyni, słonecznik, słód jęczmienny, miód, kasza manna, sól, drożdże, woda
Masa netto: 
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
bulki

Bułka ziarnista

Składniki: 
Masa netto: 
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
bulki

Bagietka rustykalna

Składniki: 
Masa netto: 
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
bulki

Bułka sprzed lat

Składniki: 
Masa netto: 
Alergeny: 
w 100g
w 30g
%RWS
w porcji 30g
Wartość energetyczna
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
„Gromulska” Piekarnia – Cukiernia
Kinga Gromulska – Kosińska
05-307 Dobre,
ul. Rynek 28
crossmenumenu-circlecross-circle