Pyszna bułka pszenna posypana makiem i sezamem, w kształcie tradycyjnego krakowskiego obwarzanka. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza obwarzaniu, czyli zanurzaniu surowego ciasta we wrzątku na moment przed upieczeniem.
Charakterystyczne pęknięcie, chrupiąca skórka i puszysty delikatny środek – po tym rozpoznasz naszą sznytkę, bułeczkę doskonałą na śniadanie i kolacje, smakującą wybornie zarówno na słodko, jak i wytrawnie.
Słodka, puszysta i obłędnie smaczna maślana bułeczka o miękkim wnętrzu i rumianej skórce. Idealna na śniadanie, z masłem, dżemem lub szklanką mleka.
długa fermentacja
Bułka pełna zdrowia! A to wszystko za sprawą ziaren chia, które są wyjątkowym źródłem witamin, minerałów oraz kwasów Omega 3 i 6. Ma w swoim składzie także kaszę jaglaną, ciemny i jasny sezam.
Wyjątkowy smak, który przeniesie Cię wprost na francuskie śniadanie. Bagietka, czyli produkt idealny! Chrupiąca i złocista na zewnątrz, perfekcyjnie miękka w środku. Tak dobra, że właściwie nie potrzebuje dodatków. Zamocz w oliwie i delektuj się tym niezapomnianym smakiem.
Bułka w formie bochenka, która w zależności od tego, w jakim regionie Polski jest wypiekana, ma inną nazwę. U nas zawsze i niezmiennie nazywana Wrocławską! Wypiekana na bazie mąki pszennej. Jej skład jest niezwykle prosty. A smak? Z pewnością przypomni Ci beztroskie czasy dzieciństwa.
Kompromis pomiędzy bagietką a bułką wrocławską. Paluch to podłużna bułka z mąki pszennej. W środku delikatny miękisz, za którego puszystość odpowiada dodatek drożdży.
Królowa wszystkich bułek... kajzerka! Idealnie okrągła, lekko rumiana, nacięta z góry. Jej środek to klasyka - miękki i lekki jak chmurka miękkisz. Wyrabiana z zaledwie z kilku składników na bazie mąki pszennej. Jej skład pozostaje niezmienny od lat. W końcu po co modyfikować coś, co już jest idealne?
Zdrowsza siostra kajzerki - czyli grahamka! Powstaje na bazie mąki graham, która zawiera bardzo dużo błonnika i składników odżywczych. To dlatego, że do jej mielenia używa się zarówno bielma ziarna, jak i otrębów.
Bułka z niskim indeksem glikemicznym. Powstaje na bazie mąki żytniej typu 720 na tradycyjnym zakwasie pszennym.
Ręcznie formowany, słodki wypiek, którego nie może zabraknąć w żadnej piekarni. Nasza chałka to pyszne ciasto drożdżowe, zaplecione w klasyczny warkocz. Posypana delikatną kruszonką, która podbija jej wyjątkowy smak. Idealna z masłem, miodem lub dżemem.... oczywiście jeśli zdążysz donieść ją do domu w całości.
Chleb żytni na naturalnym zakwasie wypiekany bez użycia drożdży. Dodatek maślanki sprawia, że chleb jest jeszcze delikatniejszy, bardziej wilgotny i pozostaje świeży przez długi czas.
Bochenek chleba, który smakiem przypomni Ci beztroskie wakacje na wsi. Wyrabiany na zakwasie, wyrastający na drożdżach. W środku mieszanka mąki żytniej i pszennej. Sekretem niepowtarzalnego smaku jest solidna porcja maślanki oraz zaparzana mąka żytnia. Chlebek bardzo dobrze się kroi, nie kruszy, ma chrupiącą skórkę i pyszny, miękki środek.
Chrupiący chleb powstały z połączenia mąki pszennej i żytniej, wypiekany na naturalnym zakwasie żytnim. Przepyszne dzieło zwieńczone zostało prażonymi pestkami dyni — bogatym źródłem cynku i witaminy E. Idealny dla wszystkich dbających o zdrowie.
długa fermentacja
Najbardziej żytni z żytnich chlebów! Klasyczny ciemny chlebek na bazie tradycyjnego, naturalnego zakwasu żytniego. W środku kryje przede wszystkim mąkę żytnią i wykiełkowane ziarno żyta. Sekretem niepowtarzalnego smaku jest długa fermentacja.
odroczony rozrost
Chleb rozmaitości to bochenek, który kryje w sobie wszystko, co najlepsze! Jego podstawą jest mąka żytnia z delikatnym dodatkiem pszennej. Za wyjątkową teksturę i smak, odpowiada dodatek słonecznika, sezamu, płatków owsianych i otrębów pszennych. Wypiekany z pomocą techniki odroczonego rozrostu.
długa fermentacja
Jeden z najbardziej aromatycznych chlebów w naszej ofercie. Powstaje na tradycyjnym zakwasie żytnim, którego skład nie zmienia się od ponad 60 lat. Jego podstawą jest mąka żytnia, która w połączeniu z suszonymi pomidorami, suszoną cebulą i czosnkiem niedźwiedzim, tworzy niezwykle smakowitą całość. Ten smak wymaga czasu, dlatego chleb farmerski wytwarzamy z pomocą długiej fermentacji.
polecane szczegolnie cukrzykom
Niech nie zmyli Cię ta nazwa - najlepiej smakuje jedzony na śniadanie. To chleb pszenny, wyrabiany na drożdżach, który wyrasta przez noc. W składzie ma śrutę sojową, będącą doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Dzięki dodatkowi siemienia lnianego, słonecznika i otrębów pszennych, wspomaga pracę układu pokarmowego.
odroczony rozrost
Wyjątkowe pieczywo, które przeniesie Cię wprost na słoneczną Sycylię. To wszystko za sprawą bogatego, aromatycznego wnętrza. Pod chrupiącą skórką znajdziecie suszone pomidory i czarne oliwki. Niepowtarzalnego smaku nadaje dodatek dobrej jakości oliwy z oliwek oraz soli morskiej.
odroczony rozrost
Dowód na to, że chleb może być zdrowy! Jego podstawą jest tradycyjny zakwas żytni oraz mąka pszenna i żytnia. Nasz chleb samo zdrowie pełen jest witamin i minerałów, które znajdują się w siemieniu lnianym, nasionach chia i kaszy jaglanej.
długa fermentacja
Mieszany chleb, który w swoim składzie ma mąkę żytnią, pszenną i razową. Wydłużona fermentacja ma korzystny wpływ na trawienie oraz spowalnia uwalnianie glukozy po posiłku. Dodatek siemienia lnianego, płatków owsianych, słonecznika i ziarna dyni, wzbogaca pieczywo w wartościowe mikro i makro-elementy.
długa fermentacja
Chleb, którego nazwa nie jest przypadkowa. Jesteśmy pewni, że gdyby średniowieczni rycerze jedli na śniadanie kanapki, z pewnością to pieczywo byłoby ich bazą. Powstaje na zakwasie żytnim z trzech rodzajów mąk - żytniej, razowej i pszennej. W środku kryje moc witamin i minerałów. To zasługa dodatku ziaren soi, słonecznika. Wyjątkowej konsystencji nadają płatki ziemniaczane, z kolei za aromat odpowiada słód ciemny palony.
długa fermentacja
Chleb polecany szczególnie tym, którzy w swojej codziennej diecie wybierają produkty z niskim indeksem glikemicznym. Wyrabiany na tradycyjnym, żytnim zakwasie, wyłącznie z mąki żytniej. Dodatek siemienia lnianego i słonecznika wspomaga pracę układu trawiennego, a także działa przeciwzapalnie.
długa fermentacja
Swoją nazwę zawdzięcza św. Piotrowi, który jest patronem piekarzy. Bardzo smaczny i prosty chlebek żytni na naturalnym zakwasie. Nie ma dodatku mąki pszennej, dlatego będzie idealną propozycją dla osób unikających cukrów prostych.
odroczony rozrost
Chleb św. Klemensa - patrona piekarzy i cukierników, wyróżnia się wyjątkowym składem. W odróżnieniu od większości chlebów z naszej piekarni, powstaje na genialnym zakwasie z buraka, słynącym z wielu wartości zdrowotnych. W środku znajdziecie także marchew, która dodaje nie tylko koloru, ale wzbogaca także smak. Polecamy go także osobom dbającym o linię, ponieważ zawiera zaledwie 0,7 g tłuszczu.
Rumiany, chrupiący chlebek orkiszowy, polecany szczególnie osobom na diecie redukcyjnej. Bogaty w makro i mikro-elementy. Ma doskonały wpływ na przemianę materii oraz gospodarkę hormonalną.
Już nie trzeba jechać do Zakopanego, żeby spróbować obłędnego zakopiańskiego chleba! Powstaje na zakwasie żytnim z mąki pszennej i żytniej. Jego wyrastanie to zasługa dodatku drożdży, które powodują, że chleb jest wysoki i puszysty.
Chleb staropolski, który być może powinien nazywać się chlebem rodzinnym, bo wypiekamy go aż w kilogramowych bochenkach! Bardzo klasyczny, na bazie mąki pszennej i żytniej. Chrupiąca skórka i sprężysty środek sprawiają, że to idealny wybór na śniadanie.
Chleb na prawdziwym, tradycyjnym zakwasie żytnim. Jego skład to zaledwie 6 składników, których bazą jest oczywiście mąka pszenna i żytnia. Wypiekany bez dodatku spulchniaczy i polepszaczy - jego faktura i wysokość to zasługa rodzinnej receptury.
długa fermentacja
Chleb dla głodnych... zdrowia! Jego tradycyjna receptura to zaledwie kilka składników. Powstaje na bazie naturalnego zakwasu razowego z mąki pszennej i razowej. Za jego puszystość odpowiada dodatek drożdży z kolei jego wyjątkowy smak to zasługa długiej fermentacji.
Chleb, którego sekretem są ziarna słonecznika. Ich dodatek wzbogaca nie tylko smak oraz fakturę, ale dodaje przede wszystkim wartości odżywczych. Ziarna słonecznika są bogate w aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe, są także źródłem witamin E, B, A oraz D, cennych antyoksydantów, cynku, żelaza, potasu i wapnia.
długa fermentacja
Ciemne, tradycyjne pieczywo ze słodko-kwaśnym dodatkiem. Za bogate wnętrze tego chleba odpowiada przede wszystkim żurawina, która dodaje nie tylko smaku, ale także cennych witamin i minerałów.
Klasyczny chleb na zakwasie żytnim. Wyrabiany z mąki pszennej i żytniej. Swoją sprężystą, delikatną konsystencję zawdzięcza dodatkowi drożdży.
Chleb wyrabiany wyłącznie z mąki żytniej na naturalnym zakwasie. Dodatek słonecznika wzbogaca pieczywo w cenny w diecie błonnik. Z kolei słód palony nadaje mu wyjątkowego karmelowo-orzechowego aromatu.
Niepowtarzalny chlebek z pieca. Nie tylko pięknie wygląda, ale i smakuje obłędnie! A wszystko to zasługa długiej, bo aż 15-godzinnej fermentacji. Charakteryzuje się chrupiącą skórką, wilgotnym miękiszem i dużą porowatością. W środku moc witamin i minerałów - ziarna orkiszu i pszenicy, kiełki żyta, a także złote oraz brązowe siemię lniane.
Chleb powstający na bazie mąki żytniej, z niewielkim dodatkiem mąki pszennej. Wyrabiany na tradycyjnym zakwasie żytnim. Dzięki dodatkowi słonecznika, siemienia lnianego, czarnuszki i czarnego sezamu, ma nie tylko więcej witamin minerałów, ale także wyjątkowy aromat i smak.
długa fermentacja
Chleb powstający na naturalnym zakwasie żytnim. Jego podstawą jest najlepszej jakości mąka żytnia i pszenna. W składzie znajdziemy źródło wartościowego błonnika - płatki owsiane, siemię lniane i otręby żytnie. Długa fermentacja odpowiada za lepszy rozkład glutenu.
Podstawa każdego śniadania, niezastąpiona baza wielu kanapek. Tradycyjny chleb z mąki pszennej i żytniej, wyrabiany na naturalnym zakwasie żytnim. Sekretem są proporcje... mistrzowska receptura sprawia, że chleb Baltonowski z zewnątrz zachwyca złocistą, chrupiącą skórką, a w środku miękkim, puszystym wnętrzem.
Chrupiące pieczywo, miękkie masło i świeży czosnek z ziołami. Kto nie kocha bagietki czosnkowej? Doskonała solo oraz jako dodatek do sałatek, zup-kremów lub dań z grilla.