Pyszna, puszysta babka z dużą ilością rodzynek i kandyzowanej skórki, ociekająca słodkim, gęstym lukrem. Idealna zarówno na Wielkanoc, jak i każdą inną niedzielę.
Puszysta, pachnąca i mięciutka babka o smaku piernika. Idealna do zimowej kawki, niezastąpiona na świątecznym stole.
Klasyczna, krucha babka, która wyrasta bez drożdży ani proszku do pieczenia.
Smak niedzielnego popołudnia u babci! Prosty i delikatny deser - strucla z serem. Drożdżowe, delikatne, mocno wyrośnięte ciasto wraz z wiejskim, słodkim serem, to połączenie idealne.
Babka piaskowa to ciasto mocno zakorzenione w polskiej tradycji, dlatego nie mogło zabraknąć jej na naszych półkach. Powstaje na bazie klasycznego przepisu, przekazywanego z pokolenia na pokolenie. Skład to zaledwie 6 składników. Idealne proporcje i dodatek kakao sprawiają, że nasza babka piaskowa smakuje każdemu.
Ciasto idealne nie tylko na Wielkanoc! Pieczona bez drożdży, wyrośnięta, pulchna babka, z subtelnie orzeźwiającym, cytrynowym aromatem. Oblana delikatną, białą czekoladą, która podkreśla jej słodki smak.
Aromatyczne, niezwykle wyrośnięte, drożdżowe ciasto. Klasyka zawsze obroni się sama 😉 I właśnie taki jest nasz bochen drożdżowy - klasyczny, prosty i wyjątkowo smaczny. Uroku dodają mu rodzynki i skórka z pomarańczy.
Pulchne, niezwykle delikatne, perfekcyjnie wyrośnięte... drożdżowe ciasto! Jego środek wypełniają słodkie śliwki oraz żurawina. Udekorowane lukrem i chrupiącymi orzechami.
Keks, czyli prawdziwa gratka dla fanów bakalii. Pyszne, wilgotne ciasto z jabłkami, suszoną żurawiną i oczywiście ze sporą ilością bakalii to propozycja idealna nie tylko na Święta, ale i każdy inny dzień.
Jeśli keks, to oczywiście z bakaliami! Ten wypiek to już klasyka. Klasyczne, wilgotne ciasto na bazie mąki pszennej. Chociaż tradycyjnie podaje się go na Święta, jest tak dobry, że chce się go jeść przez cały rok!
Bardzo maślane, rozpływające się w ustach ciasto. Dodatek kwaskowatych, sezonowych owoców perfekcyjnie balansuje całość.
Z zewnątrz rumiana, w środku lekka jak puch i wilgotna. Nasza babka z nutą pomarańczy, to niezwykle aromatyczne ciasto, którego podstawą jest mąka pszenna i wiejskie jaja.
Wilgotna puszysta masa serowa, słodkie brzoskwinie, a do tego pyszne kruche ciasto — rozkosz dla podniebienia gwarantowana!
Lekki, niezwykle delikatny i puszysty niczym chmurka sernik. Tak kremowy, że niemal rozpływa się w ustach!
Jedno z ciast cieszących się największą popularnością. Nic dziwnego, bo chyba każdy uwielbia sernik! Nasz jest wilgotny, puszysty i delikatny – idealny!
Tradycyjny, polski sernik na kruchym spodzie z dobrej jakości, trzykrotnie zmielonego, tłustego twarogu. Dodatek bakalii - rodzynek i skórki pomarańczowej, nadaje mu niepowtarzalnego smaku.
Puszysyty sernik kokosowy z dodatkiem maku. Nietypowe połączenie, które z każdym kęsem zaskakuje i intryguje coraz mocniej.
Klasyka w mistrzowskim wydaniu! Pyszna, pachnąca cynamonem szarlotka na kruchym spodzie oprószona cukrem pudrem — smakuje wybornie zarówno na zimno, jak i na ciepło z lodami.
Ciasto, w którym zawarto wszystko, co najlepsze – kruchy spód, krem budyniowy, dżem z czarnej porzeczki, orzechy i migdały. No po prostu pychotka!
Masz ochotę na ciasto delikatne, lekkie, a równocześnie słodkie i bogate w smaku? Właśnie taki jest nasz Chrupiący banan. Śmietana kremówka, bananowy mus i biała czekolada razem tworzą całość, która wręcz rozpływa się w ustach.
Klasyczny sernik na zimno z dodatkiem sezonowych owoców. Niezwykle kremowy, rozpływający się w ustach, na spodzie z kruszonych herbatników.
Pyszne ciasto biszkoptowe z delikatną masą śmietanową oraz galaretką z truskawkami. Deser doskonały nie tylko na wiosenne dni.
Tradycyjny sernik wiedeński, który wyróżnia się tym, że jest pieczony bez spodu. Swoją konsystencję i smak, zawdzięcza dużej ilości jajek i tłustemu, dobrze zmielonemu twarogowi. Posypany cukrem pudrem. Idealny na ważne okazje.
Chrupiąca tarta na kruchym cieście, wypełniona sezonowymi owocami. Idealna przekąska na letni piknik!
Niezwykle popularne ciastko z bogatą historią. Powstaje z czekoladowych blatów przełożonych grubą warstwą lekkiego kremu serowo-śmietankowego. Oblane polewą czekoladową i udekorowane bitą śmietaną.
Ciasto inspirowane popularnym batonikiem. Kakaowy spód ze słodkim kremem i karmelem. Całość dopełniają chrupiące orzeszki ziemne.
Smak dzieciństwa! Pyszny deser, przygotowywany na bazie słodkiej śmietanki i biszktopów. Delikatny, orzeźwiający, doskonały na upały.
Klasyka, która zawsze smakuje perfekcyjnie! Lekkie ciasto, przełożone bardzo delikatnym, śmietankowo-budyniowym kremem. Całość oblana deserową, aksamitną czekoladą.
Kulki z ciasta parzonego - czyli klasyczne, francuskie ptysie. Wypełnia je słodka bita śmietana.
Nie tylko efektownie, ale i pysznie! Ciasto czekoladowe, banany oraz bita śmietana z kawałkami czekolady, czyli coś, co uwielbia każdy.
Taka mała, a taka pyszna! Krucha babeczka wypełniona kremem budyniowym i owocami. W sam raz na raz!
Podłużne ciastko z ciasta parzonego, wypełnione słodkim kremem budyniowym, oblane deserową czekoladą. Eklerka została stworzona w XIX wieku we Francji. To jedno z bardziej delikatnych, "eleganckich" w smaku ciastek.
Beza na raz - czyli mini Pavlova. Beza Pavlova to najbardziej znana beza francuska, która słynie z chrupiącej skórki na zewnątrz i miękkiego środka. Wypełniona słodką, idealnie ubitą śmietaną oraz sezonowymi owocami.
Klasyczna, chrupiąco-ciągnąca beza, wypełniona kremem na bazie bitej śmietany. Jest nie tylko pyszna, ale także piękna - a to za sprawą idealnej metody suszenia i dekoracji z sezonowych owoców.
Stworzone z myślą o długich zimowych wieczorach — smakujące doskonale niezależnie od pory roku!
Przywołaj wspomnienie lata. Rozsmakuj się w miękkim kakaowym biszkopcie, puszystej śmietanie i dużej ilość owoców zatopionych w przezroczystej galaretce. Bez wątpienia najpyszniejsze letnie ciasto!
Puszyste blaty biszkoptowe, przełożone delikatnym, malinowym kremem.
Delikatne kakaowe blaty, przełożone kremem czekoladowym z dodatkiem świeżych, sezonowych owoców.
Świąteczny torcik, którego bazą są kakaowe blaty, nasączone i przełożone delikatnym kremem kinder. Udekorowany świątecznymi figurkami z czekolady.
Nasz numer popisowy – mocno czekoladowy tort, którego słodycz przełamana została owocową galaretką. Tak pyszny, że musisz spróbować!
Puszyste, lekkie rogale pączkowe bogato wypełnione delikatnym kremem budyniowym i oblane lukrem. Uprzedzamy – są tak pyszne, że na jednym może się nie skończyć.
Klasyczna, wyrośnięta bułeczka z drożdżowego ciasta. Wypełnia ją słodkie nadzienie z wiejskiego, białego sera. Dodatek maku nie tylko wzbogaca smak, ale także pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego.
Chrupiąca, wyrośnięta drożdżówka z polskimi jabłkami. Dodatek cynamonu do prażonych jabłek, nadaje wyjątkowego aromatu. Smak lata, spędzanego u babci!
Kto nie lubi małych pączków? Okrąglutkie, słodkie... idealne do schrupania na raz! Podobno zwyczaj podjadania jest zły, ale kiedy w pobliżu znajdują się liliputy, nie możemy się oprzeć.
Znany jako oponka, gniazdko lub pączek hiszpański. Nasz pączek wiedeński to klasyka, którą klienci kochają przede wszystkim za za prostotę. Delikatny i lekki jak chmurka, przygotowywany z ciasta parzonego. Całość pokrywa aksamitny, słodki lukier.
Kto z nas nie dostawał drożdżówki z serem na drugie, szkolne śniadanie? Tego smaku się nie zapomina. Bazując na tradycyjnych recepturach, stworzyliśmy drożdżówki idealne! Puszyste, maślane ciasto drożdżowe i słodki ser to połączenie perfekcyjne.
- czym się różnią liluputy od pączusi? mają ser w składzie
Tradycyjny rogalik z ciasta francuskiego, wypełniony aksamitnym, czekoladowym kremem. Delikatna struktura croissanta to zasługa masła, którego w cieście francuskim nie brakuje. To właśnie ono jest odpowiedzialne za puszysty i warstwowy środek.
Doskonałe nie tylko w Tłusty Czwartek! Klasyka gatunku, czyli puszysty, idealnie wysmażony pączek, obficie nadziany słodkim dżemem owocowym. Lekki i puszysty, oblany kremowym lukrem.
Chrupiące wafle, które lekko miękną, pod wpływem kremowego toffi po prostu rozpływają się w ustach. Idealne do popołudniowej kawy.
Te niezwykle miękkie ciasteczka bogato wypełnione puszystą bitą śmietaną i kwaskowatymi wiśniami skradną zarówno Twoje serce, jak i podniebienie.
Smak, który zna chyba każdy! Jego zasługa to połączenie zaledwie kilku składników. Prawdziwe kokosanki powstają z wiórków kokosowych, ubitej piany oraz cukru. Są niezwykle słodkie oraz delikatne.
Bardzo słodka, delikatna pianka, zamknięta w chrupiącym wafelku. Idealne niezależnie od pory roku!
Znów możesz poczuć się jak dziecko, zajadając się chrupiącymi rurkami wypełnionymi po brzegi bitą śmietaną i malinami.
Lizak w kształcie serca wykonany z delikatnej mlecznej czekolady — idealny pomysł na drobny upominek dla ukochanej osoby!
Dowód na to, że esencja smaku tkwi w prostocie! 🙂 Ptysie to perfekcyjne ciasto parzone, przełożone bitą śmietaną z budyniem. Ich nieprzesadnie słodki smak zna chyba każdy. Połączenie delikatnego ciasta parzonego z lekkim kremem karpatkowym sprawia, że można jeść je bez końca. Kto spróbuje raz, ten zakocha się na zawsze!
Klasyka nad klasykami. Niezwykle kruche, maślane ciasteczka wyciskane przez maszynkę. Pyszne jak u babci!
Ciastka zapachem przywodzące na myśl Święta! Wszystko za sprawą dodatku cynamonu, który nadaje im wyjątkowego smaku oraz aromatu. Podstawą jest mąka orkiszowa - pełnoziarnista, uznawana za jedną z najzdrowszych mąk.
Chrupiące ciastka na bazie mąki pszennej z dodatkiem sezamu i siemienia lnianego.
Kto nie pamięta ich smaku z dzieciństwa! Dwa okrągłe biszkopciki połączone gęstą, owocową marmoladą i posypane sporą ilością maku. Małe ciasteczka, a ile wspomnień!
Delikatne, cienkie ciasto wypełnione po brzegi słodko-kwaśnym nadzieniem. Pysznej się nie da. W końcu ciasto półfrancuskie i jabłka to duet idealny – potwierdzi to każdy łasuch.
Pyszne, kruche ciasteczka, z mnóstwem marmolady w środku – tak delikatne, że dosłownie rozpływają się w ustach!
Pyszne, niezwykle kruche ciasteczka, obficie obsypane nasionami słonecznika i pestkami dyni, które zdecydowanie warto wprowadzić do swojej diety – a więc chrup na zdrowie!
Jedna z tych rzeczy, które można jeść i jeść... i naprawdę nie mieć dosyć, czyli kruche ciasteczka z migdałami — idealne do kawy, herbaty lub, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego.
Propozycja idealna niezależnie od pory dnia i okoliczności. Miękkie, puszyste rogaliki jogurtowe świetnie sprawdzą się nie tylko jako deser, ale także jako smaczna przekąska na drugie śniadanie do szkoły lub pracy.
Mniejsze od tradycyjnych, jednak tak samo pyszne! Lekkie ciasto, przełożone puszystą bitą śmietaną, oblane polewą toffi i obsypane deserową czekoladą sprawi, że Twoja ulubiona kawa i herbata będą smakowały Ci jeszcze bardziej.
Każdy moment jest dobry, by sięgnąć po wiatraczki! Te uwielbiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych ciasteczka to łakocie, od których naprawdę trudno się oderwać.
Dzięki nim rodzinne spotkanie czy popołudniowa kawa z przyjaciółmi staną się jeszcze większą przyjemnością. Gwarantujemy — rurki z bitą śmietaną i toffi osłodzą każdą chwilę!