O Nas

Nasza historia
Misja i wartości
Mistrzowskie rzemiosło
Wszystko zaczęło się w latach czterdziestych ubiegłego stulecia, kiedy to dziadek - Aleksander Gromulski, spełnił swoje największe marzenie, otwierając niewielką, rodzinną piekarnię w Mińsku Mazowieckim. Od tamtej pory, aż do dziś, smak tradycji w rodzinie Gromulskich jest przekazywany z pokolenia na pokolenie.

Tradycję rozpoczętą przez dziadka Aleksandra kontynuował jego syn Zygmunt, który pod koniec 1959 roku otworzył własną piekarnię w Dobrem. To właśnie 29 grudnia, z pieca w niewielkiej piekarni Zygmunta, wychodzi pierwszy, ciepły bochenek chleba. Od tego dnia, piekarnia staje się dla Zygmunta niemal drugim domem, w którym w nocy piecze chleb, a w ciągu dnia rozwozi go po okolicy, robiąc wszystko, aby utrzymać swój biznes w trudnych dla rzemiosła czasach.
Od 1964 roku, wspólnie z małżonką Lidią, przez 40 lat rozwijają firmę, nieustannie doskonaląc receptury. Szczególna dbałość o wysoką jakość piekarskiego rzemiosła bardzo szybko przyniosła pierwsze plony. Pieczywo Gromulskich znał już każdy, a sklep firmowy na lokalnym rynku był obowiązkowym punktem na mapie codziennych zakupów. Niezwykle aromatyczne wypieki przyciągały swoim zapachem i smakiem coraz szersze grono klientów, którzy ponad wszystko cenili sobie uczciwość oraz naturalne surowce. W niedługim czasie lady i półki w sklepie firmowym wypełniły się chrupiącymi ciastkami, domowymi ciastami, a także… lodami, słynnymi w całej okolicy.

Z biegiem lat piekarnia rozwijała się i cieszyła coraz większą sławą. Wtedy to, w 1998 roku, pracę w firmie podjęła najmłodsza córka Zygmunta - Kinga. Będącą jeszcze studentką, młodą dziewczynę, wyróżniał wyjątkowy zapał i nadzwyczajna pasja. Kinga każdą wolną chwilę poświęcała piekarni, stale testując nowe receptury i wprowadzając do oferty kolejne produkty. W 2000 roku Lidia i Zygmunt Gromulscy postanowili przekazać swoją firmę córce, która jakość dawnego rzemiosła do dziś przenosi z sukcesem w nowoczesną rzeczywistość swoich czasów.
Po 62 latach od otwarcia, firma Gromulska, to wartość piekarniczego i cukierniczego rzemiosła, bogate receptury, piękno formy i prawdziwy smak tradycji.

Tylko szlachetne czyny są trwałe

W 2021 roku obchodzimy 62. rocznicę powstania firmy. Te wszystkie lata to setki doświadczeń, z których każde było i jest dla nas cenną lekcją na przyszłość. Piekarnia Gromulska to nie tylko pieczywo. To rodzinna tradycja, pielęgnowana i przenoszona z pokolenia na pokolenie. Naszą misją jest dostarczanie klientom najwyższej jakości produktów z poszanowaniem pracy swoich przodków, stale dążąc do rozwoju firmy i jej pracowników.

Najwyższej jakości składniki, umiejętnie dobrane receptury oraz mistrzowskie rzemiosło, to sekret pełni smaku wyrobów piekarniczych i cukierniczych Gromulska.

W naszej codziennej pracy łączymy tradycyjne receptury
z nowoczesną technologią, odpowiadając na dynamicznie
zmieniające się oczekiwania klientów.


Stawiamy na uczciwe składy i produkty najwyższej jakości, w które zaopatrujemy się u lokalnych producentów. Idealny chleb to nie polepszacze i sztuczne substancje - to przede wszystkim wyważone proporcje oraz wartościowe składniki. W naszych wyrobach nie znajdziesz półproduktów i konserwantów.

Od lat korzystamy z mistrzowskich receptur, które zazwyczaj mają niezwykle prosty skład, a mimo to zaskakują smakiem. Wszystkie nasze chleby powstają na naturalnym zakwasie ze starannie wyselekcjonowanych produktów.

Właśnie dzięki temu, nasze zdrowe i smaczne pieczywo, gości na Waszych stołach już od ponad 62 lat :)

„Gromulska” Piekarnia – Cukiernia
Kinga Gromulska – Kosińska
05-307 Dobre,
ul. Rynek 28
crossmenumenu-circlecross-circle