






Połączenie, które zawsze się sprawdza – świeże pieczywo, ser, szynka, pomidor, sałata i idealna kanapka gotowa!

Pyszna kanapka na bazie ciabaty z pastą z tuńczyka, kukurydzą, cebulą i chrupiącą sałatą — doskonały pomysł na szybką i sycącą przekąskę.

Kremowa pasta jajeczna to smak, który zna każdy z nas! Jajka ugotowane na twardo, rozgniecione z dodatkiem ziół, majonezu i świeżego szczypiorku. Całość zamknięta w chrupiącej ciabacie. Poleca się na drugie śniadanie!

Warzywa, szynkę i jajko polaliśmy aromatycznym sosem czosnkowo-ziołowym i zawinęliśmy w chrupiący naleśnik – tak powstał twister, idealny zarówno na śniadanie, jak i kolację. W domu, w podróży czy w pracy w pełni zaspokoi Twój głód.

Soczysty kurczak ze świeżymi dodatkami, zamknięty w pszennej tortilli.

Kanapka, która zaspokoi nawet największy głód! Aromatyczna kiełbasa krakowska, kwaszony ogórek, sałata i majonez, a to wszystko zamknięte świeżej, chrupiącej bułce.

Idealna na drugie śniadanie. Kanapka z bułką chia i pieczonym kurczakiem.

Propozycja na drugie śniadanie dla wegetarian i dbających o sylwetkę. Ciemna bułka z dodatkami oraz ugotowanym na twardo jajkiem.

Idealna sałatka na kolację, do pracy, czy na przyjęcia.

Jedna z najpopularniejszych sałatek - czyli Cezar. Jej bazą jest sałata rzymska, grillowany kurczak oraz boczek. Całość oblewa kremowy sos cezar, a chrupiący dodatek stanowią grzanki. Ciekawostka: za twórcę sałatki Cezar uważa się Caesara Cardiniego, pochodzącego z Włoch kucharza, który był właścicielem restauracji w meksykańskim mieście Tijuana.

Makaron penne z kurczakiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami, fetą i pomidorkami cherry — na samą myśl cieknie ślinka. W sam raz na szybki i pożywny lunch.


Małe, miękkie pierożki wypełnione mielonym mięsem wieprzowym. Doskonałe zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację.

Delikatne, cienkie ciasto naleśnikowe z aromatycznym nadzieniem jabłkowym, wzbogaconym o cynamonową nutę. Uwielbiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych — idealne na śniadanie, obiad i kolację.

Najsłynniejszy przysmak kuchni gruzińskiej — drożdżowy placek wypełniony aromatycznym mięsem, warzywami i sporą ilością przypraw.

Najlepsze z najlepszych! Klasyczne pierogi ukraińskie, czyli cienkie ciasto nadziane farszem z rozgniecionego twarogu oraz ugotowanych ziemniaków. Idealnie doprawione, najlepiej smakują odsmażone z dodatkiem skwarek lub odgrzane w wodzie i podane z kwaśną śmietaną.

Królowe wigilijnego stołu - czyli pierogi z cienkiego ciasta, wypełnione farszem z kapusty. Bardzo dobrze wyważone, doprawione w punkt.

Cienkie, delikatne ciasto, wypełnione po brzegi idealnie doprawionym farszem mięsnym. Odsmaż albo odgrzej w wodzie i delektuj się prawdziwym, domowym smakiem.

Sekret najlepszych pierogów? Cienkie ciasto, składające się z zaledwie kilku składników. Nasze ręcznie lepione pierogi z serem, smakują idealnie odgrzane w wodzie albo odsmażone na maśle i podane z kwaśną śmietaną.

Cienkie, panierowane naleśniki, wypełnione wytrawnym farszem z kapusty i pieczarek.

Klasyka gatunku, czyli naleśniki z wiejskim serem. Perfekcyjne, naleśnikowe, cienkie ciasto z lekko słodkim twarożkiem, tworzą danie, które każdemu kojarzy się z beztroskim czasem dzieciństwa. Odsmaż na maśle i podaj ze śmietaną oraz owocami.

Naleśniki nie dla łasuchów. Tradycyjne, cienkie naleśnikowe ciasto, wypełniliśmy wytrawnym farszem. Jego bazą jest zdrowy, świeży szpinak oraz kontrastujący z nim, słony ser feta.

Smak, który zna chyba już każdy. Domowe kopytka, robione na bazie tradycyjnego przepisu. Bez sztucznych dodatków. Idealne jako uzupełnienie obiadu lub solo - odsmażone ze skwarkami albo cebulką.

Placuszki ukraińskie, czyli słynne syrniki z kaszy manny i białego sera — prosty i przepyszny pomysł na śniadanie, które przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom.

Idealna przekąska na drugie śniadanie. Pszenna tortilla, wypełniona po brzegi świeżymi dodatkami.


Szybki i pożywny pomysł na smaczny obiad czy kolację. Chrupiące, rumiane krokiety, wypełnione mięsno — warzywnym farszem gyros.

Prawdziwa gratka dla miłośników dań mięsnych. Pyszny, idealnie przyprawiony farsz ukryty w cienkim, panierowanym naleśniku. Doskonałe zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację.

Cienkie ciasto naleśnikowe wypełnione pieczarkami i ciągnącym się serem mozzarella. Razem z barszczykiem tworzą duet idealny!

Smaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych kopytek. Nie tylko doskonale smakują, ale i świetnie prezentują się na talerzu – zarówno jako dodatek, jak i danie główne.

Miękkie, puszyste kluseczki i jedyny w swoim rodzaju, serowy smak, który większość z nas pamięta z dzieciństwa. Doskonale smakują z podsmażoną na maśle bułką tartą, cukrem, cynamonem, śmietaną lub owocami.
