Połączenie, które zawsze się sprawdza – świeże pieczywo, ser, szynka, pomidor, sałata i idealna kanapka gotowa!
Pyszna kanapka na bazie ciabaty z pastą z tuńczyka, kukurydzą, cebulą i chrupiącą sałatą — doskonały pomysł na szybką i sycącą przekąskę.
Kremowa pasta jajeczna to smak, który zna każdy z nas! Jajka ugotowane na twardo, rozgniecione z dodatkiem ziół, majonezu i świeżego szczypiorku. Całość zamknięta w chrupiącej ciabacie. Poleca się na drugie śniadanie!
Warzywa, szynkę i jajko polaliśmy aromatycznym sosem czosnkowo-ziołowym i zawinęliśmy w chrupiący naleśnik – tak powstał twister, idealny zarówno na śniadanie, jak i kolację. W domu, w podróży czy w pracy w pełni zaspokoi Twój głód.
Soczysty kurczak ze świeżymi dodatkami, zamknięty w pszennej tortilli.
Kanapka, która zaspokoi nawet największy głód! Aromatyczna kiełbasa krakowska, kwaszony ogórek, sałata i majonez, a to wszystko zamknięte świeżej, chrupiącej bułce.
Idealna na drugie śniadanie. Kanapka z bułką chia i pieczonym kurczakiem.
Propozycja na drugie śniadanie dla wegetarian i dbających o sylwetkę. Ciemna bułka z dodatkami oraz ugotowanym na twardo jajkiem.
Idealna sałatka na kolację, do pracy, czy na przyjęcia.
Jedna z najpopularniejszych sałatek - czyli Cezar. Jej bazą jest sałata rzymska, grillowany kurczak oraz boczek. Całość oblewa kremowy sos cezar, a chrupiący dodatek stanowią grzanki. Ciekawostka: za twórcę sałatki Cezar uważa się Caesara Cardiniego, pochodzącego z Włoch kucharza, który był właścicielem restauracji w meksykańskim mieście Tijuana.
Makaron penne z kurczakiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami, fetą i pomidorkami cherry — na samą myśl cieknie ślinka. W sam raz na szybki i pożywny lunch.
Małe, miękkie pierożki wypełnione mielonym mięsem wieprzowym. Doskonałe zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację.
Delikatne, cienkie ciasto naleśnikowe z aromatycznym nadzieniem jabłkowym, wzbogaconym o cynamonową nutę. Uwielbiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych — idealne na śniadanie, obiad i kolację.
Najsłynniejszy przysmak kuchni gruzińskiej — drożdżowy placek wypełniony aromatycznym mięsem, warzywami i sporą ilością przypraw.
Najlepsze z najlepszych! Klasyczne pierogi ukraińskie, czyli cienkie ciasto nadziane farszem z rozgniecionego twarogu oraz ugotowanych ziemniaków. Idealnie doprawione, najlepiej smakują odsmażone z dodatkiem skwarek lub odgrzane w wodzie i podane z kwaśną śmietaną.
Królowe wigilijnego stołu - czyli pierogi z cienkiego ciasta, wypełnione farszem z kapusty. Bardzo dobrze wyważone, doprawione w punkt.
Cienkie, delikatne ciasto, wypełnione po brzegi idealnie doprawionym farszem mięsnym. Odsmaż albo odgrzej w wodzie i delektuj się prawdziwym, domowym smakiem.
Sekret najlepszych pierogów? Cienkie ciasto, składające się z zaledwie kilku składników. Nasze ręcznie lepione pierogi z serem, smakują idealnie odgrzane w wodzie albo odsmażone na maśle i podane z kwaśną śmietaną.
Cienkie, panierowane naleśniki, wypełnione wytrawnym farszem z kapusty i pieczarek.
Klasyka gatunku, czyli naleśniki z wiejskim serem. Perfekcyjne, naleśnikowe, cienkie ciasto z lekko słodkim twarożkiem, tworzą danie, które każdemu kojarzy się z beztroskim czasem dzieciństwa. Odsmaż na maśle i podaj ze śmietaną oraz owocami.
Naleśniki nie dla łasuchów. Tradycyjne, cienkie naleśnikowe ciasto, wypełniliśmy wytrawnym farszem. Jego bazą jest zdrowy, świeży szpinak oraz kontrastujący z nim, słony ser feta.
Smak, który zna chyba już każdy. Domowe kopytka, robione na bazie tradycyjnego przepisu. Bez sztucznych dodatków. Idealne jako uzupełnienie obiadu lub solo - odsmażone ze skwarkami albo cebulką.
Placuszki ukraińskie, czyli słynne syrniki z kaszy manny i białego sera — prosty i przepyszny pomysł na śniadanie, które przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom.
Idealna przekąska na drugie śniadanie. Pszenna tortilla, wypełniona po brzegi świeżymi dodatkami.
Szybki i pożywny pomysł na smaczny obiad czy kolację. Chrupiące, rumiane krokiety, wypełnione mięsno — warzywnym farszem gyros.
Prawdziwa gratka dla miłośników dań mięsnych. Pyszny, idealnie przyprawiony farsz ukryty w cienkim, panierowanym naleśniku. Doskonałe zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację.
Cienkie ciasto naleśnikowe wypełnione pieczarkami i ciągnącym się serem mozzarella. Razem z barszczykiem tworzą duet idealny!
Smaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych kopytek. Nie tylko doskonale smakują, ale i świetnie prezentują się na talerzu – zarówno jako dodatek, jak i danie główne.
Miękkie, puszyste kluseczki i jedyny w swoim rodzaju, serowy smak, który większość z nas pamięta z dzieciństwa. Doskonale smakują z podsmażoną na maśle bułką tartą, cukrem, cynamonem, śmietaną lub owocami.