Jak powstaje naturalny zakwas chlebowy

CZY WIESZ, ŻE...

Blog

NAJNOWSZE WPISY NA BLOGU

Mąka kukurydziana: jak wpływa na nasze zdrowie?

Czytaj więcej

Swoją popularność zawdzięcza głównie temu, że w odróżnieniu od większości mąk, jest mąką bezglutenową, dzięki czemu może być spożywana przez osoby zmagające się z jego nietolerancją lub chorujące na celiakię – chorobę powodującą stan zapalny jelita cienkiego, który uniemożliwia prawidłowe wchłanianie składników odżywczych z pokarmów. Dodatkowo stanowi bogate źródło żelaza, cynku, magnezu, folianów i karotenoidów, […]

STARSZE WPISY

Dodano: 
2 grudnia 2021
O alergii na gluten zaczęło być głośno kilka lat temu i można odnieść wrażenie, że od tamtej pory stała się modą. Piekarnie dumnie reklamowały pieczywo bez glutenu, a każdy, kto wybierał to z jego zawartością, uznawany był za osobę kompletnie niedbającą o swoje zdrowie. Oczywiście, są jednostki, którym szkodzi. Jednak większość z nas może z […]
czytaj więcej
Dodano: 
29 listopada 2021
Misją firmy Piekarnia, Cukiernia Gromulska jest dostarczanie klientom jak najwyższej jakości pieczywa, pielęgnowanie tradycji pracy swoich przodków, dążenie do trwałego rozwoju firmy, jej pracowników i społeczności, w której działa – odwołując się do wartości i cnót chrześcijańskich – by swoją pracą służyć Bogu i ludziom.
czytaj więcej
1 3 4 5
wczytaj więcej wpisów
„Gromulska” Piekarnia – Cukiernia
Kinga Gromulska – Kosińska
05-307 Dobre,
ul. Rynek 28
crossmenumenu-circlecross-circle